Sült csirke Baharat fűszerkeverékkel
Nagy rohanások között az embernek nincs ideje a konyhában órákat eltöltenie. Ez a recept egy olyan nő, anyuka esetleg egyedül élő fiatalember számára is előnyös akiknek nincs már türelmük az egész napos rohangálás után, még a konyhában órákat eltölteni. Hozzávalókat is egyszerű beszerezni, hisz az ember csak beugrik hazafele az útba eső kis közértbe és mindent megkaphat ott. Hétvégi grillpartykhoz is ajánlott ez a recept, hiszen a húst akár előtte lévő este is be lehet pácolni és a hűtőben tárolni.
Hozzávalók:
- 6 nagy csirkecomb, csont és bőr nélkül
- 3 gerezd fokhagyma, zúzott
- 1 púpozott evőkanál Erdészné Konyhája Arabhét Fűszerkeverék (Baharat)
- fél citrom leve
- pitta kenyér
- korianderlevél, díszítéshez saláta
- sima joghurt, köretnek
Elkészítés:
Csirkecombokat miután alaposan megmostuk, csíkokra vágjuk és tálba tesszük. Meghintjük fokhagymával és a fűszerkeverékkel. Majd minimum 1 órát de legjobb ha 6 órán át pihentetjük. Miután kivettük a hűtőből, az előkészített fémnyársra körülbelül 5 cm távolságra egymástól, felszúrjuk a húst. Előmlegítjük közben a sütőt 220 °C-ra. Majd addig süssük amíg aranybarna nem lesz, ez körülbelül 15-20perc. 5percet pihentessük és facsarjuk rá a citrom levét. Tálaláshoz vágjuk el a pitát, amibe beletesszük a korianderlevelet, joghurtot, saláltát, húsokat és még amit szeretnénk.