Paprika- édes (magyar+import)
Gyártó: | Erdészné Konyhája |
Gyártó cikkszám: | 193 |
Elérhetőség: | 100 db raktáron |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Leírás és Paraméterek
Összetevő:
paprika
Alkalmazása:
A piros fűszerpaprika konyhánk leggyakrabban használt fűszere. A gulyást, a pörköltet, a jóféle paprikásokat nem is lehetne nélküle elkészíteni. A paprika alkalmazása tájegységenként és családonként is változó. Ízesíthetjük vele halételeinket, halászlét, szalonnát, főzeléket. Színesíti és zamatossá teszi a körözöttet, a paprikás krumplit, de nagy szerepet kap a kolbászáruk, szalámiféleségek készítése során is.
Gyógyhatása:
A paprika segíthet a fogyókúrázóknak, mivel sok vizet és kevés kalóriát tartalmaz, azt pedig már az iskolában mindenki jól bemagolta, hogy nagyon gazdag C-vitaminban, de emellett kiváló A-provitamin forrás. A piros paprika háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint egy narancs. Vízhajtó hatással van a szervezetre, természetes módon segíti az egészséges emésztést, és megelőzi a vérzékenységet. A piros paprika, a pritamin gazdag káliumban, kalciumban, foszforban, béta-karotinban és bioflavonoidokban, ezek elősegítik a szervezetben felbukkanó szabad gyökök semlegesítését, így bizonyos védelmet nyújtanak a rák ellen. A piros paprika különösen bő provitamin-tartalma védi a bőrt és a nyálkahártyát, megelőzi a bőrbetegségeket, erősíti a látást, és gyorsítja a sebek gyógyulását.