A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.

Elfogadom
Termékek Menü

Panna Cotta kis extrával

Panna Cotta Olaszországból származó könnyű és egyszerű desszert, amihez nem kell konyhatündérnek lennünk, hogy sikerüljön elkészítenünk. Nyári estéken akár még a jó hideg fagylaltot is helyettesíthetjük vele. Különböző ízesítések, tálalási formák léteznek. Tehetünk hozzá fahéjat, szegfűszeget, rózsaborsot, tálalhatjuk pohárba vagy kis tányérba. Fantáziánk által díszíthetjük is az elkészült desszertet. Most pedig itt egy recept Nektek, amiben kicsit megbolondítjuk a klasszikus sütit. 

Hozzávalók:

  • 4 dl tejszín
  • 2.5 dl tej
  • 10 g zselatin
  • 5-8 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 3-4 sárgabarack
  • 1-2 zöld kardamom

Elkészítés:

A zselatint 3-4 evőkanál vízzel elkeverjük csomómentesre, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vanília kikapart magját. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk a keveréket és beledobjuk a maradék vaníliarudat. Amint felforrt kis tálkákba vagy pohárba kiszedjük, majd miután szobahőmérsékletűre hűlt, hűtőbe tesszük 3 órára legalább. A kardamomos sárgabarackot csak az utolsó pillanatban csináljuk meg. Félbevágott sárgabarackot vágott felükkel lefele tegyük egy forró serpenyőbe fél percre, majd a panna cotta tetejére. Kardamomról fejtsük le a zöld héját, és a belsejében található apró fekete magokkal szórjuk meg a barackot. Figyeljünk oda, hogy elég 1-2 apró magocska is mert az íze átütő és jellegzetes.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus