Hókifli

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1 dl tejföl (vagy amennyi szükséges a puha gyúrható tésztához)
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy puha, könnyen gyúrható tésztát kapjunk.Körülbelül 2 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és egy kisebb méretű pohár szájával köröket szaggatunk ki belőle. Majd szájunk íze szerint választunk bele tölteléket. Például meg lehet tölteni, lekvárral vagy dióval, mákkal. A kör egyik felét megtöltjük a töltelékkel az üres felét pedig ráhajtjuk és a széleit benyomkodjuk. Vigyázzunk rá, hogy ne túl sok tölteléket tegyünk bele, mert akkor szétszakadhat a tészta és sütés közben kifolyhat. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket és 190 0C- ra előmelegített sütőbe 20-25 percre helyezzük. Ha megsültek, még forró állapotba megforgatjuk vaníliás cukorral összekevert porcukorba. És már készen is van a finom aprósüteményünk.