A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.

Elfogadom
Termékek Menü

Mézeskalács

Mézeskalács Karácsony egyik elengedhetetlen süteménye a mézeskalács. A tévé előtt egy bögre tejjel elfogyasztva laktató is tud lenni, a gyerekeknek pedig nagy öröm kidíszíteni a kis figurákat. Most eláruljuk nektek, hogy miből áll össze egy finom mézeskalács!

Mézeskalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 dl víz

Mézeskalács fűszerkeverék


Mézeskalács fűszerkeverék akkor az igazi, ha nem az előre csomagolttal dolgozol hanem összekevered otthon magadnak a fűszerekből. Most leírjuk, hogyan készítheted el magadnak!

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál kardamom (csak a magjai)
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 teáskanál ánizs 
  • 1 teáskanál édeskömény
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csillagánizs
  • 2-3 szegfűbors
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 1 csipet őrölt szerecsendió/virág

Az egész darabokat serpenyőbe meg kell pirítani, majd porrá őrölni. Ehhez egy kávédaráló is tökéletes célt szolgál. Majd végezetül az őrölt fűszerekkel össze kell keverni.

Elkészítés:

A lisztet, a porcukrot, 2 darab tojást, langyos mézet, szódabikarbónát, fahéjat és a mézeskalács fűszerkeveréket egy nagy tálba rakjuk. Miközben összegyúrjuk ezeket a hozzávalókat, folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet. Ha már jól gyúrható a tésztánk akkor hagyjuk abba a víz adagolását és kezdjük el a nyújtást. Körülbelül fél centiméter vastagra nyújtsuk ki a tésztát, hiszen sütés közben egy kicsit meg fog dagadni. Szaggassuk ki a kívánt formákra majd a tetejét kenjük meg tojással. Légkeveréses sütőbe 180 0C körülbelül 10 percig süssük, de vigyázzunk vele mert hamar megég. Kicsit hagyjuk hűlni és utána a tetejét lehet díszíteni cukormázzal.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus