Kardamomos csodakuglóf
Hozzávalók:
- 225 g szobahőmérsékletű vaj
- 200 g kristálycukor
- 3 db tojás
- 250 g finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db citrom héja
- 1 db narancs héja és leve
- 1 evőkanál őrölt kardamom
- 1 marék apróra vágott dió
- kb. 30 g étcsokoládé
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzá adjuk a tojásokat és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a narancs- és citromhéjat, a narancslevet, a csokoládét a száraz hozzávalókat és végezetül a diót. Ezután a kuglóf formát kivajazzuk és a liszt helyett nyugodtan használjunk zsemlemorzsát, a letapadás ellen. Ezek után már mehet is be a sütőbe. 35-40 percig 175 0C - on süssük, és tűpróbával ellenőrizzük. Díszíthetjük étcsokoládéval, kandírozott narancskockával és dióval. Az étcsokoládét felolvasztva rácsurgatjuk a kuglóf tetejére, majd rászórjuk a kandírozott narancskockát és a diót.