A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.

Elfogadom
Termékek Menü

Kardamomos csodakuglóf

Kardamomos csodakuglóf Egy gyors és egyszerűen elkészíthető sütemény, ami nem csak a hétvégi ebéd desszertjeként, de akár hétköznap is az asztalra kerülhet.

Hozzávalók:

  • 225 g szobahőmérsékletű vaj
  • 200 g kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 250 g finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor 
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 db citrom héja
  • 1 db narancs héja és leve
  • 1 evőkanál őrölt kardamom
  • 1 marék apróra vágott dió
  • kb. 30 g étcsokoládé

Elkészítés:

 

A vajat habosra keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzá adjuk a tojásokat és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a narancs- és citromhéjat, a narancslevet, a csokoládét a száraz hozzávalókat és végezetül a diót. Ezután a kuglóf formát kivajazzuk és a liszt helyett nyugodtan használjunk zsemlemorzsát, a letapadás ellen. Ezek után már mehet is be a sütőbe. 35-40 percig 175 0C - on süssük, és tűpróbával ellenőrizzük. Díszíthetjük étcsokoládéval, kandírozott narancskockával és dióval. Az étcsokoládét felolvasztva rácsurgatjuk a kuglóf tetejére, majd rászórjuk a kandírozott narancskockát és a diót. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus