A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.

Elfogadom
Termékek Menü

Kaporleves zsemlekockával

Itt a nyár a jó idő ilyenkor az ember nem kívánja a nehéz ételeket. Egy könnyű leves viszont bármikor jól eshet. Ha tegnapi ebédből maradt egy kis húsleves alapunk és nem akarjon, hogy kárba menjen, akkor ezt a receptet ne hagyjátok ki!

Hozzávalók:

  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 csokor kapor
  • 20 dkg burgonya
  • só, őrölt bors
  • 5 dl hűsleves-alaplé
  • 5 dkg medvehagyma
  • 1 db zsemle
  • 0,5 dl tejszín

Elkészítés:

Felforrósítunk 5 dkg vajat és megfonnyasztjuk rajta a megtisztított, finomra vágott póréhagymát, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott kapor felét. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük az alaplével. Puhára főzzük az egészet. A megmaradt vajat felforrósítjuk, majd megfuttatjuk rajta a megtisztított, vékonyra szelt medvehagymát. Hozzáadjuk a felkockázott zsemlét, kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd aranyszínűre pirítjuk. A leveshez keverjük a megmaradt, finomra vágott kaprot, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Ha szükséges, ismételten megsózzuk és megborsozzuk, majd tejszínnel dúsítjuk. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus