Kaporleves zsemlekockával
Itt a nyár a jó idő ilyenkor az ember nem kívánja a nehéz ételeket. Egy könnyű leves viszont bármikor jól eshet. Ha tegnapi ebédből maradt egy kis húsleves alapunk és nem akarjon, hogy kárba menjen, akkor ezt a receptet ne hagyjátok ki!
Hozzávalók:
- 6 dkg vaj
- 5 dkg póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 csokor kapor
- 20 dkg burgonya
- só, őrölt bors
- 5 dl hűsleves-alaplé
- 5 dkg medvehagyma
- 1 db zsemle
- 0,5 dl tejszín
Elkészítés:
Felforrósítunk 5 dkg vajat és megfonnyasztjuk rajta a megtisztított, finomra vágott póréhagymát, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott kapor felét. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük az alaplével. Puhára főzzük az egészet. A megmaradt vajat felforrósítjuk, majd megfuttatjuk rajta a megtisztított, vékonyra szelt medvehagymát. Hozzáadjuk a felkockázott zsemlét, kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd aranyszínűre pirítjuk. A leveshez keverjük a megmaradt, finomra vágott kaprot, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Ha szükséges, ismételten megsózzuk és megborsozzuk, majd tejszínnel dúsítjuk.
blog comments powered by Disqus