Fokhagymás zellerkrémleves
Számtalan előnye van annak, ha az ember levest eszik. Egy tál meleg leves megnyugtat egy hosszú nap után, kiadós ebéd lehet, esetleg gyógyír a gyomorbántalmakra, de nem utolsó szempontból csillapítja az éhséget is. Ha a fő étkezések előtt megeszünk egy tál levest, akkor összeségében kevesebb kalóriát viszünk be szervezetünkbe. És a legjobb hogy a nap bármelyik részében ehetünk levest, főleg egy ilyen ínycsiklandót, amiben található szerecsendió is, aminek íze eléggé különleges.
Hozzávalók:
- 1 közepes zeller megtisztított állapotban
- 1 burgonya
- 2 gerezd foghagyma
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet őrölt fűszerkömény
- 6 dl víz
Elkészítés:
A zellert és a krumplit kis kockákra vágjuk, egy lábosba téve felöntjük 6 dl vízzel. Beletesszük az ételízesítőt a kettévágott fokhagymagerezdeket és a fűszereket és megfőzzük. Ha a zeller és a krumpli megpuhult, botmixerrel összepépesítjük. Zellerlevelekkel vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk.