A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.

Elfogadom
Termékek Menü

Fokhagymás zellerkrémleves

Számtalan előnye van annak, ha az ember levest eszik. Egy tál meleg leves megnyugtat egy hosszú nap után, kiadós ebéd lehet, esetleg gyógyír a gyomorbántalmakra, de nem utolsó szempontból csillapítja az éhséget is. Ha a fő étkezések előtt megeszünk egy tál levest, akkor összeségében kevesebb kalóriát viszünk be szervezetünkbe. És a legjobb hogy a nap bármelyik részében ehetünk levest, főleg egy ilyen ínycsiklandót, amiben található szerecsendió is, aminek íze eléggé különleges. 

Hozzávalók:

  • 1 közepes zeller megtisztított állapotban
  • 1 burgonya
  • 2 gerezd foghagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet őrölt fűszerkömény
  • 6 dl víz

Elkészítés:

A zellert és a krumplit kis kockákra vágjuk, egy lábosba téve felöntjük 6 dl vízzel. Beletesszük az ételízesítőt a kettévágott fokhagymagerezdeket és a fűszereket és megfőzzük. Ha a zeller és a krumpli megpuhult, botmixerrel összepépesítjük. Zellerlevelekkel vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus