A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.

Elfogadom
Termékek Menü

Csokoládés Brownie

Csokoládés Brownie Van amikor az ember bánatát a csokoládéba, süteményekbe folytja. Adunk egy remek búfelejtő nassolnivalót most nektek!

Hozzávalók:

  • 14 dkg liszt
  • 25 dkg jó minőségű étcsokoládé (legalább 60%os)
  • 20-30 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás

Elkészítés:

Egy edénybe forraljunk fel vizet, miután felforrt egy hőálló tálat tegyünk bele, hogy vízgőz felett fel tudjuk olvasztani a kockára tört csokoládét és a vajat. Az egészet csomómentesre keverjük el, majd egy kicsit hagyjuk, hogy kihűljön. Közben egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Tipp, ha minél habosabbra kevered annál krémesebb, lágyabb lesz! Szobahőmérsékletűre hűlt csokoládéhoz és vajhoz hozzá adjuk cukros tojást, majd apránként hozzáadjuk a lisztet a masszához. Alaposan, csomómentesre elkeverjük majd egy kivajazott tepsibe 180o -on süssük körülbelül 20 percig, amíg a teteje repedezni nem kezd. Ilyenkor még a közepe lágy lesz, de ettől senki ne ijedjen meg hiszen ez az igazi brownie sütemény. 

Akár tálalhatód vanília fagyival és csokiöntettel, vagy csinálhatsz hozzá esetleg gyümölcsös szószt is! Ehhez is adunk egy ötletet most nektek!

Málnaszósz:

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss vagy fagyasztott málana
  • 10 dkg cukor
  • fél citrom héja és pár csepp citromlé

Elkészítés:

30 dkg málnát a cukorral addig főzzük, amíg a cukor fel nem olvad és a málnaszemek szét nem esnek. Ekkor hozzáadjuk a megmaradt málnát a citromhéjat és a pár csepp citromlevet. Még egy percig melegítsük a szószt, de ekkor csak óvatosan kell kevergetni, hogy a málnaszemek szét ne essenek.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus