A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.

Elfogadom
Termékek Menü

Borzaska sajttal és tejföllel

Borzaska sajttal és tejföllel Sajt tejföl hús...ki mondana erre nemet? Borzaskára fel!

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés karaj ( kicsontozott vagy 2 nagy csirkemell)
  • 50 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 3 dl napraforgó olaj
  • ízlés szerint só, őrölt bors

Tálaláshoz:

  • tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, alaposan kikloffoljuk, megsózzuk, borsozzuk és 1 órára a hűtőbe pihentetjük. Közben a burgonyát meghámozzuk a reszelő durvább részén lereszeljük és fél óráig állni hagyjuk. Ezután a burgonya levét kinyomkodjuk a nyers tojással és az eresztett burgonya létől függően 1-2 evőkanál liszttel összedolgozzuk, megsózzuk, borsozzuk. A hússzeletekről papírtörlővel leitatjuk a nedvességet majd lisztbe utána pedig a burgonyamasszába forgatjuk. Ezután olajban kisütjük a húsokat. Tálalásnál tejfölt majd reszelt sajtot szórjunk a tetejére. Köretnek a rizs is és a krumpli is passzol hozzá.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus