A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.

Elfogadom
Termékek Menü

Csípős, fűszeres limonádé

Itt a nyár, és ilyenkor mindenki szeret a barátaival, a párjával kimenni a szabadba, vagy csak kiülni a teraszra és hatalmas beszélgetések között „piknikezni” egyet. A piknik elengedhetetlen kellékei a finom ételek, és italok. Nyáron a nagy sláger a könnyed, laza ételek és a különféle ízesítésű limonádék. Ha limonádé szót valaki meghallja, egyből a hagyományos citrom-cukor-víz ugrik be, amit a strandon vagy otthon a nagy melegbe hűsítőként fogyaszthat. Alapnak most is megfelel, de adjunk hozzá egy kis gyömbért, fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot és végül chilit. Most mindenki felkapta a fejét biztos a chili szó láttán, hogy az hogyan férhet össze a gyömbérrel vagy a szegfűborssal. A válasz, könnyedén, hiszen ez egy csípős-fűszeres limonádé. Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a fűszeres, csípős ízeket, illetve azoknak akik, szeretik kipróbálni az újdonságokat. Nem csak a különleges íze miatt érdemes kipróbálni, hanem tisztító, serkentő hatása miatt is. Segít megszabadulni a felgyülemlett salakanyagoktól és méreganyagoktól. Fogyasztása tisztítja a vesét, az emésztőrendszert, vértisztító hatása mellett a bőr rugalmasságát is segíti. Hölgyeim, itt a nyár és mindenki szeretne csodálatos bikini alakot magának. Van egy jó hírem hiszen, ez a limonádé fokozza az anyagcserét, ami köztudott, hogy segít a fogyásba. És mivel a folyadék bevitel fontos, így két legyet üthetünk egy csapásra.

Hozzávalók:

  • cukor/cukorszirup/barnacukor
  • negyed teáskanál őrölt gyömbér, chili, fahéj
  • csipet őrölt szegfűszeg, szegfűbors
  • 3 citrom leve
  • 1-2 lime leve
  • víz

Elkészítés:

Az igazán finom limonádé titka, hogy a kristálycukor helyett cukorszirupot használjunk. De maradhatunk a jól bevált cukornál, vagy aki egészségesebben szeretné az barnacukrot is használhat hozzá. Ezeket beszerezhetjük az erre megfelelő boltokban, de cukorszirupot otthon is könnyen előállíthatjuk. Cukorszirup elkészítéséhez főzzünk le 20dkg cukrot 1,5dl vízzel. Főzés közben adjuk hozzá az alapanyagokat, negyed teáskanál őrölt gyömbért, chilit, fahéjat, egy csipet őrölt szegfűszeget és szegfűborsot. Miután kihűlt a kifacsart citrom és lime levével összekeverjük, és felöntjük vízzel. Jégkockát is rakhatunk bele, hogy hidegebb legyen. Díszítésként használhatunk darabolt lime-t és egész fahéjdarabokat.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus