Borzaska sajttal és tejföllel

Hozzávalók:
- 80 dkg sertés karaj ( kicsontozott vagy 2 nagy csirkemell)
- 50 dkg burgonya
- 1 db tojás
- 4 evőkanál finomliszt
- 3 dl napraforgó olaj
- ízlés szerint só, őrölt bors
Tálaláshoz:
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, alaposan kikloffoljuk, megsózzuk, borsozzuk és 1 órára a hűtőbe pihentetjük. Közben a burgonyát meghámozzuk a reszelő durvább részén lereszeljük és fél óráig állni hagyjuk. Ezután a burgonya levét kinyomkodjuk a nyers tojással és az eresztett burgonya létől függően 1-2 evőkanál liszttel összedolgozzuk, megsózzuk, borsozzuk. A hússzeletekről papírtörlővel leitatjuk a nedvességet majd lisztbe utána pedig a burgonyamasszába forgatjuk. Ezután olajban kisütjük a húsokat. Tálalásnál tejfölt majd reszelt sajtot szórjunk a tetejére. Köretnek a rizs is és a krumpli is passzol hozzá.